Foto: Eigen beeld

Geneeskunde-vriendinnen sinds 1993

Redactie VU Magazine8 February 2023

Toen we met onze studie geneeskunde begonnen in 1993, kenden we elkaar nog niet. Binnen een week kwam hier al verandering in, omdat we voor de practica in dezelfde groep werden geplaatst. En omdat deze indeling op alfabet gebeurde, beginnen bijna al onze achternamen met dezelfde letter. 

Tijdens de studie zagen we elkaar meerdere keren per week bij de practica en vrijwel dagelijks tijdens de colleges. Er werd veel ’s avonds afgesproken en samen in de UB gestudeerd. Ook zijn we zijn bijna allemaal een tijdje huisgenoten van elkaar geweest. 

nu


Na de studie vlogen we uit in alle richtingen maar we hielden contact. Weekendjes en avonden afspreken bleef, zij het minder frequent. Na afronding van het artsexamen kwamen verschillende vervolgstudies, dit leverde twee huisartsen, een oogarts, een KNO-arts, twee kinderartsen, een revalidatiearts en een neuroloog op. 

Nu werken we in Leeuwarden, Groningen, Nijmegen, Almere, Alkmaar, Hilversum en Amsterdam. Nog steeds zien we elkaar regelmatig en plannen we samen af en toe een lang weekend weg. In 1993 per toeval op elkaars pad gekomen bij de medische faculteit in de Van der Boechorststraat, zijn we in de loop van al deze jaren uitgegroeid tot een groep zeer dierbare vriendinnen.