Foto:

Ken jezelf, ben jezelf: alle antwoorden op jouw levensvragen

Loïs Hijzelendoorn23 October 2018

Hoe zal jouw leven eruitzien? Waar word je nu echt gelukkig van? Waar sta je voor, als mens? Het zijn klassieke levensvragen waarin je nogal kunt vastlopen. In de drukte van het dagelijks leven is het niet makkelijk om jezelf te blijven en de keuzes te maken die bij jou passen. Filosoof Thijs Sins had zelf een existentiële crisis en helpt nu anderen om die te overwinnen in de vijfdelige cursus: Ken jezelf, ben jezelf.

Tijdens de cursus werk je in vijf avonden toe naar de antwoorden op jouw levensvragen. Naast theoretische inzichten uit de filosofie maak je gebruik van persoonlijke en praktische oefeningen. Jouw morele identiteit wordt achterhaald om zo tot een persoonlijke missie te komen. Ook zal je op zoek gaan naar jouw kernwaarden en drijfveren. Deze kun je herkennen via bijvoorbeeld de levenslijnmethode: ‘Langs deze lijn schrijf of teken je belangrijke personen, gebeurtenissen en periodes in je leven. Als je daarmee klaar bent, stel je jezelf drie reflectievragen. Allereerst: Waarom was deze persoon, gebeurtenis of periode belangrijke voor mij? Vervolgens: Wat heb ik geleerd of welke conclusie heb ik getrokken van deze persoon, periode of gebeurtenis? Op basis van het antwoord op de laatste vraag, vul je tot slot de volgende zin verder aan: Blijkbaar vind ik … waardevol. De antwoorden vormen jouw kernwaarden.’, aldus Thijs.

Een andere unieke manier om tot fundamentele antwoorden te komen, is Imagine Your Self. Deze mindfulness-, meditatie- en visualisatieoefening draait om intuïtie, de signalen van je onbewuste. Het onbewuste kan 20.000 keer meer informatie verwerken dan het bewuste en is dus een krachtige bron van informatie. Wanneer je in staat bent om naar je intuïtie te luisteren, kun je de onbewuste kennis meenemen in je besluitvorming. Je besluiten worden daarmee effectiever en authentieker: je laat je minder leiden door anderen en je hervindt het contact met jezelf. Tijdens de oefening Imagine Your Self ga je met jouw belangrijkste vraag aan de slag. Je zult ontdekken dat deze aanpak je op een diepgaande manier vertrouwen geeft in je keuzes.

Vind je dit interessant? Wil jij middelen krijgen om krachtiger en doeltreffender te leven? Meld je aan voor deze ontdekkingsreis en kom er achter wie je bent en waar je voor staat, zodat je de juiste keuzes kunt maken om uiteindelijk te doen wat je écht wilt.